Vanliga frågor och svar

SOULTIME Azorerna

Hur stor är gruppen? 

Vi reser i en mindre exklusiv grupp på 15-20 personer.

Hur ser upplägget ut? 

Vi varvar kurstillfällen med vandring, utvalda utflykter och delfinmöten. Vi startar dagen med morgonrörelse och meditation invid havet. Det finns tid för egen reflektion, skön avkoppling sol och bad.

 

Hur bor vi? 

Vi bor vackert och naturnära på ett omsorgsfullt nyrenoverat försklassigt hotell, ​Pestana Bahía Praia Nature & Beach Resort. Hotellet ligger ett par mil utanför huvudstaden alldeles vid havet, med en stilfull lagunaformad utomhuspool och egen strand intill. Vi har fri tillgång till hotellets spaavdelning med bastu och gym.Hotellet erbjuder en avkopplande atomsfär med Badrock och tofflor väntar dig på rummet.

 

Vilken kondition behöver jag vara i ? 

Allmän kondition är allt som behövs för våra vandringsetapper och delfinmöten.

 

Behöver man ha egen utrustning för delfinerna? 

Våra guider förser oss med allt vi behöver såsom våtdräkt, cyklop och snorkel inför delfinutflykterna.

Har du eget cyklop och snorkel kan du ta med det för att kunna öva tillsammans med oss på hotellet.

Hur är vädret på Azorerna?

Klimatet är marint och milt, med ubtropiskt klimat året om och snabba väderväxlingar, du få uppleva fyra årstider på en dag.

Vanligt är att det är lite svalare på morgonen och att det blir varmt på eftermiddagen. Viss blåst förekommer. Medeltemperaturen är ca 25 grader i augusti.

Tidsskillnad


Sverige -2 timmar.

Vad ska man ha på sig? 

Vid vandringen är det är bra att klä sig i flera lager som lätt kan tas av och på efter behov. Undvik bomull och tänk sport material som torkar fort ifall du blir svettig. Dubbla strumpor är bra för att undvika skavsår. Bra att även ta med regnkläder vid eventuell nederbörd. Vid delfinutflykterna bär vi badkläder under våtdräkten. En mössa kan vara skönt då kan vara blåsigt på havet.

 

Behöver man vandringskängor? 

Det underlättar för fötter och ben. Kängor ger stadga på steniga stigar och upp- nedförsbackar. De är även bra om man vill undvika skavsår då du kan ha dubbla strumpor. En del vandrar i gymnastikskor och sandaler.


Vilka måltider ingår?

I resan ingår halvpension. På morgonen står en härlig frukostbuffé uppdukad och på kvällen serveras en gemensam middag på hotellets restaurang. Vegetariska alternativ finns alltid.

  • White Facebook Icon

© 2016 by Inspired Life